Mathias Sercu

Mathias Sercu is acteur, theatermaker, schrijver, zanger, stemacteur en scenarist.

Hij schrijft thuis, waar er geleefd wordt, over alles waarvoor en waardoor geleefd wordt. Op het podium en in zijn werk voert hij de mens ten tonele, in al zijn schone en tragische aspecten. Over elkaar nodig hebben in deze maatschappij. Over sterfelijkheid. Over anti-helden en dat het nooit zwart-wit is. Scherpzinnig, met humor, en vooral met veel mildheid en métier.

Het resultaat is te zien op de planken, op televisie en in de bioscoop. De bekroonde maker was te zien in meer dan 50 theatervoorstellingen (o.a. bij De Spelerij en Theatermakery Het Eenzame Westen), en talloze rollen op het kleine en grote scherm. Hij is auteur van verschillende theaterstukken, een fictiereeks en een langspeelfilm.

Hij absorbeert en observeert zijn naasten, én zichzelf. Denk maar aan zijn gelauwerde fictie-reeks Marsman, die hij schreef, mee regisseerde en waarin hij ook acteerde. De serie over een anti-held en zijn autistische broer kreeg twee televisiesterren, werd beloond met de eerste Scenaristengilde Scenarioprijs, won talrijke prijzen in binnen- en buitenland én de harten van televisiekijkend Vlaanderen.

Die kenden hem uiteraard ook als Ubi uit Buiten de Zone, maar zijn ijzersterke performances zorgen ervoor dat hij een heel scala aan geloofwaardige personages neerzet in populaire en gewaardeerde televisieseries van de jaren `90 tot nu. Geen one trick pony, maar een raspaard.

Foto © Selina De Mayer

>> IMDB

>> contact: Fauve Demeester / mail@bureaufauve.be