Ina Geerts

Ina Geerts (° 1965) is sinds 1988 actief als actrice voor theater, film en televisie. Ze studeerde af aan de toneelschool Studio Herman Teirlinck in 1988. In 1993 vertrok ze naar Brussel, waar ze sindsdien woont en werkt. Haar carrière start bij ’t Gebroed, De Korre, European Drive Inn Theatre en De Verrukking

In de jaren ’90 speelde ze in verschillende producties van Needcompany (Jan Lauwers). Tussen 2002 en 2005 toerde ze met het dansgezelschap Ultima Vez (Wim Vandekeybus) met de voorstellingen Blush en Sonic Boom, een coproductie met Toneelgroep Amsterdam. Blush wordt in 2005 ook verfilmd.

In de film Een ander zijn geluk (Fien Troch, 2005) vertolkt Ina de hoofdrol, waarvoor ze een Gouden Alexander – prijs voor beste actrice – krijgt op het 46ste Filmfestival van Thessaloniki. Ook haar rol in Bo (Hans Herbots, 2010) valt in de prijzen: hiervoor wint ze de Ensor voor beste actrice in bijrol op het Filmfestival van Oostende.

De laatste tien jaar is ze voornamelijk actief bij de Brusselse gezelschappen Wooshing Machine (Mauro Paccagnella), De Parade (Rudi Meulemans), Barre Weldaad en Jonge Weldaad (Barbara Vandendriessche) en bij Stand Up Tall Productions (Sanja Mitrovic). Met de voorstelling Dhakara (De Parade) toerde ze in het Midden-Oosten, Palestina, Syrië, Jordanië en Libanon. Ina richtte ook BXL WILD op, een tweetalig acteurscollectief dat in 2020 hun eerste voorstelling Backstage maakte, in samenwerking met theatre La Balsamine in Brussel.

Op het grote scherm was ze laatst te zien in Muidhond (Patrice Toye, 2019) waarin ze de rol van de moeder vertolkt. Ook speelde ze tal van gastrollen in televisieseries.

Tot slot er is nog ‘INA’, Ina’s singer-songwriter project. Samen met trompettist Luc van Lieshout (Tuxedemoon/FES) nam ze in 2011 het album GapTeeth op. Later volgt de EP City Foxes under a blue moon sky, opgenomen met live band. Momenteel speelt Ina voornamelijk solo- en duoconcerten.

Foto © Barbara Vandendriessche

>> IMDB

>> showreel

>> contact: Fauve Demeester / mail@bureaufauve.be