Clara Cleymans

Clara Cleymans is een Belgische actrice en zangeres. Bij het grote publiek verwierf ze bekendheid door de series Quiz me Quick, Code 37, de satirereeks Tegen de Sterren op en de zondagavondreeks De Ridder, waarin ze vier jaar lang in de huid kroop van procureur Helena De Ridder. Ook speelde ze in enkele films, waaronder Groenten uit Balen, Happy Together en de arthousefilm Kill me please. Naast haar acteerprestaties, voltooide ze haar studies filosofie aan de Universiteit Antwerpen en de studies piano op de muziekacademie.

In 2011 werd de jonge actrice door de Vlaamse Televisie Academie bekroond met de Rijzende Ster Award tijdens de Vlaamse Televisie Sterren en daarna werd ze voor diezelfde televisieprijzen nog driemaal genomineerd als beste actrice.

Clara is ook actief in het theater. Voornamelijk onder de vleugels van Comp Marius, bij wie ze tourt in de producties Figaro en Onze Wederzijdse Vriend van Charles Dickens, in zowel België als Frankrijk. Haar podiumervaring reikt verder dan haar professionele loopbaan. Op haar 8 jaar zette ze haar eerste passen op het podium als kleine Cosette in de musical Les Misérables. Daarna volgden nog andere musicals, zoals Assepoester en Kuifje, de zonnetempel. Op dit moment speelt ze de Joodse Sarah in de langlopende succesmusical 40-45 van Studio 100.

De laatste jaren komt ze ook als zangeres en muzikante naar buiten. Vorig jaar stond ze haar mannetje tussen operazangers in de voorstelling Così, een frisse operabewerking van Mozarts Così fan tutte onder muziektheater Transparant. Ze stond in zowat alle culturele centra met onder andere de muziekproducties Diep in mij, een hommage aan Yasmine, Kleinkunsteiland en Club 27, een voorstelling die ze samen met haar man creëerde, waar ze zich van haar beste kant laat zien als zangeres, pianiste en violiste.

Foto © Bas Bogaerts

>> download CV (NL) / IMDB

>> showreel

>> contact: Fauve Demeester / mail@bureaufauve.be