Christine Verheyden

[English]

Christine Verheyden is een Belgische actrice en theatermaker. Ze studeerde drama aan LUCA School of Arts in Leuven, nadat ze eerst een diploma als Egyptisch Archeologe (Leuven – Caïro) behaalde.

Ze speelde diverse gastrollen in films en TV-series. Ze werkte hiervoor samen met regisseurs Michaël R. Roskam, Tim Mielants, Cecilia Verheyden en Indra Siera. In de kortfilms van Sara Van Oostrum is ze een vaste waarde.

Haar kracht ligt in de beheersing van haar talen en haar mogelijkheid tot transformatie. Ze spreekt vloeiend Nederlands (Vlaams/Hollands), Frans, Engels (UK/USA), Duits. Daarnaast speelde Christine ook al een rol in het Jiddisch en heeft een notie van Arabisch.

Op het podium is/was ze te zien in o.a. VERLOREN/LOST/PERDU (Kopergietery), als hostess voor de Hip Hip Hip Cabine (van Audrey Dero), Gewonnen brood/Pain perdu (KVS), Kofferkind (coach: Stefan Perceval), RUST (STUK) en VILLA (C-mine).

Verder leende ze haar stem aan diverse animatie series waar onder Plankton Invasion (Joeri Christiaen) en Dimitri (Beast Animation).

>> showreel

>> download CV

>> contact: Fauve Demeester / mail@bureaufauve.be